Ο Φοίνικας στην Εκπαίδευση

Μετά από 16 χρόνια αναπτυξιακής πορείας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, παρέχοντας ποιοτικές νηογνωμονικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και έχοντας αναγνωριστεί από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σαν Αναγνωρισμένος Οργανισμός (ΑΟ) σύμφωνα με την Εθνική Νομοθεσία, Ο Φοίνικας ανοίγει τα φτερά του για το επόμενο ταξίδι.

Έχοντας αφουγκραστεί τις ανάγκες της ναυτιλιακής κοινότητας, όλα αυτά τα χρόνια, έχει κατανοήσει τη σημασία και την αναγκαιότητα της εκπαίδευσης για το χτίσιμο των αυριανών στελεχών σε στεριά και θάλασσα. Έτσι λοιπόν, με υψηλή αίσθηση ευθύνης, ο Φοίνικας αναγγέλει την ίδρυση του PHOENIX Academy, αναδεικνύοντας έμπρακτα την πίστη του στη δύναμη της εκπαίδευσης σαν ένα μοναδικό εργαλείο για ένα καλύτερο μέλλον. Με εφόδιο τη βαθιά γνώση των ναυτιλιακών θεμάτων και με βάση αναγνώρισμενα πρότυπα, αξιολογεί και εγκρίνει ναυτιλιακά προγράμματα σπουδών εκπαιδευτικών φορέων.

Με διευθυντή σπουδών, τον Ισίδωρο Παχουνδάκη, Ακαδημαϊκό Υπεύθυνο των Ναυτιλιακών Προγραμμάτων του e-Learning του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πειραιά και μια δυναμική ομάδα διδασκόντων από πανεπιστήμια, ερευνητικά ιδρύματα και επαγγελματίες πρώτης γραμμής στην ναυτιλιακή βιομηχανία, η Ακαδημία του Φοίνικα στοχεύει στην κάλυψη ουσιαστικών εκπαιδευτικών αναγκών της αγοράς, ευελπιστώντας να συμβάλει με το δικό της μικρό λιθαράκι στο χτίσιμο ικανών ναυτιλιακών, και όχι μόνον, στελεχών.