Καλώς ήρθατε

Ο Φοίνιξ Νηογνώμων Α.Ε. ή αλλιώς Phoenix Register of Shipping S.A (PHRS) είναι Οργανισμός επιθεώρησης και κατάταξης πλοίων σε κλάση και έκδοσης κυβερνητικών πιστοποιητικών αξιοπλοΐας από τα κράτη που τον έχουν εξουσιοδοτήσει για αυτόν τον σκοπό.  Ιδρύθηκε πριν από δύο δεκαετίες στον Πειραιά, όπου μέχρι και σήμερα λειτουργούν τα κεντρικά του γραφεία, ενώ υποκαταστήματα του λειτουργούν σε διάφορες χώρες και σε επιλεγμένα σημεία της Ελλάδας, προσφέροντας, σε συνδυασμό με τους επιθεωρητές του κεντρικού γραφείου, παγκόσμια κάλυψη. Ο Οργανισμός κάνοντας χρήση της έξυπνης τεχνολογίας και της υφιστάμενης τεχνογνωσίας και εμπειρίας του, παρέχει πλήρες φάσμα νηογνωμονικών υπηρεσιών καλύπτοντας το σύνολο των αναγκών της ναυτιλιακής κοινότητας. 

 

NL

 

Ο Οργανισμός, απασχολώντας συνολικό προσωπικό 130 ατόμων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καταγράφει μια σταθερή, ανοδική και αναπτυξιακή πορεία τα τελευταία χρόνια, με σημαντικό αριθμό αναγνωρίσεων από διεθνείς ναυτιλιακές αρχές κρατών μελών του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO). Ενδεικτικά, παρακολουθεί συνολικό στόλο 7.408.859 DWT, με 3300 πλοία και σκάφη αναψυχής με Ελληνική σημαία καθώς και περίπου 500 πλοία με διάφορες σημαίες. Τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα της διαρκούς ποιοτικής αναπτυξιακής πορείας είναι η αναγνώριση από την Ελληνική σημαία το 2015 και η διαρκής βελτίωση στην αξιολόγηση του Paris MoU, όπου το 2018 έφερε τον Οργανισμό στην κατηγορία High Performance ανάμεσα σε Νηογνώμονες μέλη του IACS, αποτελώντας ιστορικό γεγονός καθώς ο Φοίνικας είναι ο πρώτος ελληνικός νηογνώμονας που κατακτά μια τέτοια θέση.

Η αποστολή μας για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στην θάλασσα, για ασφαλή πλοία και για καθαρές θάλασσες, συνεχίζεται... Εκτιμούμε το χαμόγελο των ανθρώπων γύρω μας κι ακόμη παραπέρα... Το ταξίδι ξεκίνησε...